Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí máslo ze smetany

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 balení smetany ke šlehání (33%)

Pracovní postup:

Smetanu vlijte do mixéru a začněte šlehat. Nejprve se utvoří šlehačka a poté se začne oddělovat máslo od podmáslí. Mixujte tak dlouho, dokud není máslo dostatečně hutné. Pak podmáslí slijte (nevylévejte - je to výborné a zdravé pití) a hroudu másla uhnětete pod proudem studené vody, aby se vyloučily zbytky syrovátky. Hroudu vraťte do mixéru a nechte ještě naposledy promísit a vyloučit zbytky tekutiny - ideální je, když z másla nakonec vychází jen čistá voda. Na závěr přidejte sůl (pokud chcete máslo bylinkové přidejte nasekané bylinky - bazalka, pažitka, petrželka, rozmarýn, máta apod.) a promačkejte rukou. Dejte vychladit do lednice a namažte na čerstvé pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |16. května 2014
Díky za recept, není to nijak složité. Jen mám dojem, že bude úplně jedno jestli máslo udělám doma nebo jestli koupím v Gruntu krájené. Cenově to myslím vyjde nastejno. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!