Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí králík pečený v marinádě

Autor receptu: Jana.Pulcerová1 (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1/4 lžičky mletá paprika pálivá
  • černý mletý, 1/2 lžičky pepř
  • celý králík, vykuchaný 1,4 kg, 1 kus králičí
  • 1/2 lžíce sůl
  • 2 lžíce hořčice
  • sladký, 2 lžíce kečup
  • 200 ml olivový olej
  • 200 ml voda
  • větší, 5 stroužků česnek

Pracovní postup:

Recept na přípravu tohoto králíka je jednoduchý, ale králík je přitom úžasně chutný. Když si jej tak upečete, posouďíte sami! Králíka stáhneme z kůže a vykucháme . Pořádně jej omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Necháme jej minimálně den uležet v chladu, má to veliký vliv na chuť masíčka. Pokud máme králíka z marketu, můžeme s ním pracovat hned, ale chuť jeho masíčka se nedá srovnat s chutí masa z králíka, kterého máme z domácího chovu. Jeden si holt nevybere. Nejdříve ze všeho si připravíme marinádu. Olej smícháme s hořčicí, solí, pepřem, prolisovaným česnekem, pálivou paprikou a kečupem . Přilejeme vodu a pořádně promícháme . Maso vložíme do připravené marinády a necháme v chladu odležet přes noc, aby marináda pronikla do masíčka co nejhlouběji. Když se rozhodneme, že začneme péct, najdeme si hlubší pekáč. Králíka dáme do pekáče a přelijeme marinádou. Troubu předehřeme na 200 stupňů a při této teplotě zůstaneme. Králíka upečeme do křupava . Během pečení maso obrátíme a poléváme výpekem. Upečeného králíka naservírujeme na talíř, podáváme s rýží a ozdobíme zeleninou. Přeji Vám dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |7. února 2014
vyzkouším, 1+ Odpovědět
Hanina |4. září 2013
už se těším, děkuji Odpovědět
evahu |13. srpna 2013
super Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
bak |15. července 2013
1*** Odpovědět
-1 |12. července 2013
luxusní Odpovědět
Jan |10. července 2013
nádherný recept, uložím a vyzkouším. díky. :-))) Odpovědět
Márč |9. července 2013
Chováme si svoje vlastní králíky, takže není problém tu dobrůtku vyzkoušet, díky, ukládám...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!