Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí halva

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Budete potřebovat: 400ml Tahini, rostlinný olej, 350g semolinové mouky, 200ml medu, 1/2 lžíce kardamonu, 100g sezamových semínek A dál co máte rádi: rozinky, skořice, kakao, vanilkový extrakt, 50g sekaných mandlí (pistácií nebo vlašských ořechů) Olej z tahini nechte odkapat do nádoby a dolijte rostlinným olejem do 350 ml. Ohřejte opatrně olej a postupně přidávejte mouku, důkladně promíchejte a dál vařte - směs je hotová až získá zlatavou barvu, v tu chvíli přimíchejte odkapané tahini a odstavte. Zvlášť zahřejte med na teplolu 110°C, odstavte a vmíchejte kardamon a sezam. Tuto směs ještě za horka přidejte do směsi z oleje tahini a semoliny. Důkladně promíchejte. Pokud chcete halvu s extra příchutí, tak přimíchejte co máte rádi. Vlijte do formy nebo do formiček, posypte oříšky a nechte ztuhnout. Rada: Semolinová mouka se dá sehnat v Bio-potravinách nebo je možné ji objednat na netu. Tahini si můžete koupit, nebo udělat sami. Na 300ml TAHINI budete potřebovat: 200g sezamových semínek, 60ml olivového oleje lisovaného za studena, špetku mořské soli Rozehřejte troubu na 170°C. Na plech položte pečící papír a rovnoměrně na něj nasypte semínka. Pečte 7 minut, pak vytáhněte, důkladně prohrábněte a pečte dalších 7 minut. Hotová semínka mají mít zlatou barvu. Dávejte pozor, velmi lehce se spálí. Hotová semínka vsypte do nožového mixeru a jednu minutu mixujte "na sucho", pak postupně přidávejte olivový olej, aby se vytvořila požadovaná konzistence hmoty. Přidejte mořskou sůl dle chuti. Uchovávejte v lednici (až 1 měsíc).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. dubna 2015
zajímavé, ukládám Odpovědět
majdik1515 |25. srpna 2014
musím vyzkoušet Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!