Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí citronový extrakt (bio a bezedný)

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Budete potřebovat: 10 citronů (chemicky neošetřených), láhev vodky (stačí ta nejlevnější, protože je tam stejně jen od toho, aby navázala aroma) + zavařovačku Citrónky omyjte a nastouhejte kůru najemno. Smíchejte s vodkou, protřepte a nechte 6 týdnů pracovat s obdenním protřepáním. Potom používejte do dezertů, zákusků, pečení, vaření. Po odlití opět dolívejte vodku. Z citronové šťávy, která vám zbyde po oloupání si udělejte pořádnou citronádu - přidejte vodu, med, snítku tymiánu, kdo chce i led.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. dubna 2015
ukládám Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
hodí se Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Yvajs |15. června 2014
skusím Odpovědět
renda9 |14. června 2014
udělám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!