Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí celozrnný chleba

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Smícháme mouku s droždím, kmínem a solí, přidáme vodu, olej a ocet (může být jablečný) a zamícháme ručním robotem nebo v jiném robotu a dáme do silikonové nebo teflonové formy. Necháme cca 2 hodiny nakynout. Pak pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C 20 minut a pak na 180°C dalších 20 minut. Po upečení potřeme vodou a vysypeme z formy. Necháme vychladnout. Pokud máme nízký, můžeme dát 2 dávky. Do těsta můžeme přidat semínka tykve, slunečnice, chia, lnu, sezamu,..... Tip: chleba můžeme uchovat ve formě přikrytý utěrkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!