Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí celozrnná pizza

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Obě mouky, sůl a prášek do pečiva prosejte do velké mísy (sklepněte do ní i uvízlé otruby). Udělejte uprostřed důlek a nalijte do něj citronovou šťávu, mléko a 4 lžíce oleje, vypracujte vláčné těsto. Na pomoučeném válu krátce hněťte těsto dohladka a pak z něj vyválejte ovál do formy 35x25 cm. Urovnané těsto zlehka propíchejte vidličkou. Smíchejte protlak, worchester, tymián, oregano a česnek, směsí pizzu potřete. Rozložte rajčata, cibuli a houby, zasypte čedarem a parmazánem. Z plátků ančoviček vytvořte mřížku a do "okének" vložte olivy. Pizzu potřete zbytkem oleje a pečte asi 30 minut na 200°C (až povrch zezlátne a začnou se na něm objevovat bubliny).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |7. dubna 2015
Super!! Odpovědět
Estrella |19. září 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!