Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí víno z Arónie - černá jeřabina.

Autor receptu: jaroslav.hulka (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Arónii odstopkujeme ,propláchneme a zalejeme převařenou vodou , aby byla zcela ponořená asi za hodinu rozmačkáme a necháme vyluhovat 24 hodin. Pak přidáme cukerný roztok ( 3kg na 3 litry vody ). Další den scedíme a dáme do kvasné nádoby . Dolejeme zbytkem převařené vody . Do vychladlého roztoku přidáme namnožené kvasinky a opatříme nádobu kvasnou zátkou. Kvašení probíhá 4 - 6 týdnů. Po dokvašení stáčíme dle potřeby i 3 krát. Po stočení necháme ještě aspoň 2 týdny dojít.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!