Staňte se našimi fanoušky na:

Doma chleba pečený

Autor receptu: Yvajs (109 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Z vody, cukru, droždí a trochy mouky si vytvoříme kvásek, který necháme vykynout. Mezitím si připravíme zbytek surovin a po vykynuti přidáme kvásek vše vypracujeme v těsto. Z těsta uděláme placku, na tu vložíme uzené maso v kuse. Maso nekrájíme!!!. Pak zabalíme do těsta, pěkně pořádně ať maso neprokukuje chleba by praskl a ztratil by tu správnou chuť. Hotový chléb dáme na plech s pečícím papírem a necháme zhruba 30-45min kynout(když uděláte do chleba dolík prstem těsto se musí pomalu vrátit). Pak pečeme při teplotě 225°C 15 minut, pak snížíme teplotu na 180°C a pomalu dopékáme zhruba 25-35 minut chleba musí mít zlatavou barvu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Marťula09 |9. července 2014
mňam Odpovědět
slu |31. řijna 2013
vypadá dobře Odpovědět
Uzzi1 |30. dubna 2013
pěkný chleba Odpovědět
katy9 |1. února 2013
vyzkouším Odpovědět
DAMI |25. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
planeta |13. ledna 2013
moc zajímavé, také peču chleba , ale tento jsem ještě nikdy nedělala, vyzkouším a už se těším jaký bude Odpovědět
betka |12. ledna 2013
hezký chlebík Odpovědět
dickulin|3. února 2013
vypadá dobře,musím vyzkoušet Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!