Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňovo jablečná marmeláda

Autor receptu: 3Katka3 (38 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: 35 min.
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Veganské
Bezlepkové
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Oloupanou a nakrájenou dýni (měla jsem dýni o velikosti cca 3,5 kg) vložím do vody s 200 g cukru a cca 2 - 3 lžícemi kyseliny citronové. Vařím do změknutí cca 30 minut.
  2. Poté sliji vodu z dýně a přidám oloupaná a nakrájená 3 až 4 jablka. Přidám koření - minimálně dvě lžíce mleté skořice a půl až jednu lžíci badyánu. Přidám dalších 250 g cukru (může být více i méně, záleží jak jsou jablka sladká). Nechám povařit a až se mi zdá, že jsou jablka změklá, rozmixuji tyčovým mixérem a dochutí vanilkovým extraktem.
  3. Poté plním sklenice, které sterilizuji cca na 70-80°C přibližně 10 min.

Něco navíc:

Je možné přidat i jiné koření jako je třeba anýz záleží na chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!