Staňte se našimi fanoušky na:

Dušená ryba s pomeranči

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné filety osolíme, opepříme a posypeme kořením. Na pánvi zprudka rozehřejeme olivovýn olej a filátka na něm rychle opečeme z obou stran dozlatova. Opečené kusy ryby vložíme do zapékací mísy. Podlijeme je čerstvou pomerančovou a citronovou šťávou, vložíme do trouby přeedehřáté na 170° a necháme 10 minut podusit přikryté pokličkou nebo alobalem. Po 10 minutách misku vyjmeme a k rybě přidáme na proužky nakrájené jarní cibulky a rajčata rozkrájená na čtvrtky. Podle potřeby trochu podlijeme vodou a ještě přibližně 10 minut v troubě dusíme. Před koncem pečení přidáme k filetům na plátky nakrájený pomeranč a vše zasypeme opraženými drcenými mandlemi. Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě pár minut zapéct. Podáváme s dušenou přírodní nebo bylinkovou rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |27. března 2013
pěkné Odpovědět
Jana 9|28. září 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!