Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládový Fondant podle dvou kuchařek :)

Autor receptu: DvěKuchařky (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozehřejte troubu 20 minut předem,aby byla teplota mezi 190-200 °C. Rošt v troubě dejte trošku výše. Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Ingredience : 90g hořké čokolády 90g másla 50g hladké mouky 3 vejce 90g cukru krupice plus máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček Postup : 1. Rozehřejte troubu na 190-200°C. 2. Připravte vodní lázeň: do hrnce stačí dát pár mililitrů vody a ohřívat, dokud se nezačne vypařovat. 3. Rozehřejte máslo s čokoládou kovové misce. 4. Pomocí elektrického šlehače ušlehejte vejce do pěny. Po vrchovatých lžících přisypávejte cukr, když budete šlehat. Pěna by měla být ještě nadýchanější. Nemůžeme nasypat všechen cukr naráz. 5.Čokoládu a máslo vlejeme do vajec s cukrem. Metličkou pomalu spojíme v hnědou hmotu. Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Dáme těsto do formiček. Vložíme do vyhřáté trouby. Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje. Jakmile se udělá uprostřed špička, která by chtěla praskat a z ní by pak dokonce vyvěrala hnědá hmota, je konec. Přepečeno. Příště tak o 2 minuty dříve. Vyděláme a necháme pár minut chladnout. Zatřepeme s formičkou, hned ucítíte, že fondant půjde v pohodě vyklopit. Vyklopíme. Rozehřejeme balík malin a polejeme fondant a je hotovo! :) Nechte si chutnat! :)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Yvajs |13. září 2014
** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!