Staňte se našimi fanoušky na:

Čočková omáčka bezmasá - recept našich předků

Autor receptu: Dessyna (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelenou čočku propláchnene a necháme asi hodinku namočenou. Kořenovou zeleninu nastrouháme, přidáme cibuli vcelku, buď 1/2 větší či 1 ks malé, bobkový list, celý pepř, ocet a vaříce ve vodě doměkka. Pak osolíme a okořeníme dle chuti. Je to opět starý, jednoduchý a zdravý recept, který vařila babička a jako dšti jsme prosté jídlo milovaly. Podávala se pouze s houskovým knedlíkem,ale myslím že vejce natvrdo by to také nepokazilo. Naši předkové konzumovali luštěniny velmi často. Jídlo pochází z Vysočiny - kdysi Horácko...

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |1. listopadu 2013
to by mě nenapadlo. vyzkouším Odpovědět
H-D |22. července 2013
supeer Odpovědět
jobovab |21. července 2013
dobré Odpovědět
roxana-zdena |20. července 2013
Ukládám. Odpovědět
Otylka|6. září 2014
výborná! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!