Staňte se našimi fanoušky na:

Citronový koláč

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, mleté mandle a jednu lžíci jemně nastrouhané citronové kůry. Změklé máslo vyšlehejte v robotu s cukrem doběla, poté postupně po jednom přidávejte bílky. Šlehejte, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. Pak přidejte mouku s mandlemi a promíchejte. Vzniklé těsto přelijte do máslem vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečte 25–30 minut. Nechte deset minut zchladnout ve formě, pak vyklopte. 2. Zakysanou smetanu smíchejte s 1 lžící čerstvě vymačkané citronové šťávy a 1 lžící moučkového cukru. 3. Vrhněte se na kandované citrony: krupicový cukr vsypte do širšího hrnce, zalijte 160 ml vody a na mírném plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Pak do hrnce přidejte tenká kolečka ze čtyř dobře omytých citronů a přiveďte k varu. Vařte 12 až 15 minut, aby kolečka zprůhledněla. Vzniklým citronovým sirupem zalijte koláč, navrch dejte citrony a nechte zchladnout. Podávejte s citronovou smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
zkusíme Odpovědět
T3r3z |27. března 2013
Vyzkouším :-) Odpovědět
klara4 |13. února 2013
hezký Odpovědět
planeta |26. listopadu 2012
vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!