Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulový koláč z křehkého těsta

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze změlkého másla, hladké mouky, studené vody a trochy soli vypracujeme těsto, které vyválíme na plát. Kulatou koláčovou formu s nízkým okrajem o průměru 22 cm pečlivě vymažeme olejem a vysypeme hladkou moukou. Pak ji vyložíme připraveným rozváleným těstem. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a necháme chvíli zapéct - přibližně 10 minut. Zatím oloupeme červenou cibuli a nakrájíme na proužky. (Můžeme použít i bílou, ale koláč nebude tak pěkně barevný.) Za občasného míchání ji podusíme na trošce oleje. Podle potřeby osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a necháme vychladnout. Nakrájíme na drobné kostičky anglickou slaninu a nasypeme ji na druhou pánev. Přistavíme na mírný oheň a několik minut nasucho škvaříme. Pak slaninku i s tukem přidáme vychladnout k cibuli. Smetanu rozšleháme se žloutky a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Vychladlou cibulovou směs promícháme na předpečený koláč. Vše zalijeme smetanou se žloutky. V předehřáté troubě pečeme při 200°C ještě asi 40 minut. Ozdobíme čerstvými bylinkami podle obliby a chuti a pak podáváme teplé nebo studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!