Staňte se našimi fanoušky na:

Chuťovky k pivu

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PLACHETNICE S PETRŽELOVÝMI OMELETAMI 150g šunky od kosti (plátky), 150g Madelandu (plátly), 2 vejce, sůl, mletý pepř, 100ml mléka, lžíce sekané petrželky, asi 100-120g hladké mouky, olej na smažení. cherry rajčátka, kudrnka Šunku se sýrem nakrájejte na dlouhé trojúhelníčky, do mísy rozklepněte vejce, osolte je, mírně opepřete, přilijte mléko, přidejte jemně sekanou petrželku, mouku a metličkou zpracujte na hladké těsto. V pánvi nechte rozehřát trochu oleje a z připraveného těsta upečte tenké palačinky. Hotové uložte na prkénko a nožem je rozdělte na stejně velké trojúhelníčky jako šunku se sýrem. Kousky palačinky, šunky a sýra pak skládejte na sebe, každý stočte do "vlaječky", sepněte párátkem a zapíchněte do rajčátek. Nakonec můžete ozdobit snítkami kudrnky. BRAMBOROVÉ ZAPEČENÉ LODIČKY 5 větších brambor, 300g selského salámu, 250g sýru Lazur, asi 3 stroužky česneku, 150ml smetany 31%, 200g šumavského boku, listový salát nebo zeleninová obloha podle chuti Očištěné brambory uvařte ve slupce do poloměkka, mírně je ve studené vodě zchlaďte, osušte a podélně rozkrojte. Z každé poloviny vydlabejte lžičkou část dužiny a vzniklé lodičky naplňte připravenou směsí - stačí v misce promíchat nadrobno pokrájený salám s nahrubo strouhaným sýrem, prolisovaným česnekem a smetanou. Náplň nevršte příliš vysoko, při zapečení se kopečky roztečou! Na náplň dejte srolovaný plátek šumavského boku, spíchněte párátkem a naplněné brambory dejte do pekáčku, překryjte alobalem a zapečte na 180°C, aby byly brambory měkké. Hotové položte na list salátu nebo obložte zeleninou podle chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!