Staňte se našimi fanoušky na:

chlebík bez hnětení

Autor receptu: EvaV (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Do mísy vložíme všechny sypké přísady, přilijeme vodu a vše řádně promícháme, aby se vše spojilo. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca 8 - 10 hod (já si to připravím vždy ráno a večer peču). Když je těsto vykynuté, zapnu troubu na 230°C a vložím do ní na 30 minut pekáč i s poklopem, aby se pořádně ohřál (je jedno jaký). Po půl hodině ohřívání pekáče jej vyndám a rovnou do něj (ani nevymazávat, ani nevysypávat - do suchého, ale horkého) rychle naliju vykynuté těsto a zpět do trouby - pečeme stále při 230 °C 30 minut přikryté poklopem a pak na dalších 15 minut odkryjeme, aby se udělala křupavá kůrčička.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |24. února 2015
ukládám Odpovědět
Jindriska8 |1. listopadu 2014
Vypadá nádherně! Odpovědět
piškot |23. září 2014
zkusím Odpovědět
VELKAKOKI |13. září 2014
ukládám Odpovědět
Vladenka |12. září 2014
je dost takových receptů, ale ještě jsem neměla odvahu, ho vyzkoušet Odpovědět
Barakuda |5. září 2014
super, ukládám Odpovědět
můra|5. září 2014
ukládám 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!