Staňte se našimi fanoušky na:

Chleba bez hnětení

Autor receptu: Lucisek92 (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Pozn.1: Chleba kyne 8-12h, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. U jednotlivých kroků je čas, který vám to zabere, abyste se nelekli, že je to moc složité. Pozn.2: Ani moc nádobí nenaděláte. Na celé pečení budete potřebovaí: mísu, gumovou stěrku, hrnek 250ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo hrnec s pokličkou vhodný do trouby (prostě cokoliv zavíratelné objemu cca 2l). Pozn.3: Jeden chleba včetně el. energie vychází na 15Kč. Já peču rovnou dva zárověň, protože sami poznáte, že jeden nikdy nestačí ani zchládnout. Do mísy nasypeme suché suroviny které zamícháme a pak přidáme vodu. Vznikne těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 8-12h kynout. Těsto vyndáme na pomoučněný vál a gumovou stěrkou ho roztáhneme. Necháme 15minut odpočinout. Těsto přeložime na třetiny to znamená jednu stranu do středu druhou stranu do středu atd. Ze shora ze spoda a z levé strany a z pravé strany. Necháme 30minut zakryté utěrkou odpočívat. Za 30minut si zapneme troubu na 230ºC a vložíme do ní pekáč nebo zapejkací mísu zkrátka to v čem budete chleba péct i s víkem do trouby nahřát. Těsto necháváme stále odpočívat. Po 30 minutách co se nám nahříval pekáč do ně (musí být horký) vložíme těsto a zavřeme víkem. Vložíme do trouby.Pečeme 30minut na 230ºC a potom sundáme víko a necháme ještě 15minut dojít kurčičku. Vyndáme z trouby a je hotovo. Já ještě horký chléb pomažu osolenou vodou. Změkne kúrka ale bude stále krásně křupavá.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |2. února 2014
super Odpovědět
Peggy89 |8. prosince 2013
zkusím Odpovědět
planeta |28. listopadu 2013
děkuji za tip, jistě vyzkouším, ukládám do oblíbených Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!