Staňte se našimi fanoušky na:

Candát s rybičkami

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 600-700 g mouka hrubá
  • na smažení olej
  • a pepř sůl
  • 1 ks vejce
  • kmín
  • 4 snítky tymián
  • 2 lžíce máslo
  • varný typ B, 1,5 kg brambory
  • 4 filety candát

Pracovní postup:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme do mísy, smícháme s vejcem a moukou, přidáme 2 lžičky soli a vypracujeme těsto. Necháme ho 5 minut odpočinout a vyválíme na 3 mm silné placky, formičkou vykrájíme malé rybičky. Ty smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Filety candáta osolíme a opepříme, pokmínujeme a položíme na ně snítky tymiánu, stočíme do "zavináče" a přendáme do pekáčku. Přidáme máslo, pečeme asi 20 minut na 180°C, podle potřeby podléváme rozehřátým máslem. Příloha - smažené rybičky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!