Staňte se našimi fanoušky na:

Broskve s vanilkovou pěnou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • lístky meduňky nebo máty na ozdobu
  • špetka soli
  • 50 g mandlí
  • 4 velké půly kompotované broskve
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce másla

Pracovní postup:

Půlky broskví v pekáčku pokapeme máslem, posypeme mandlemi a pečeme při 170° asi 15 minut. Pokud možno v kovové misce rozmixujeme žloutky s vanilkovým cukrem a 4 lžíce nálevu z kompotu. Směs nad párou našleháme na krém, bílky se špetkou soli a cukrem vymícháme do tuhého sněhu. Sníh opatrně spojíme se žloutky a nad párou společně šleháme ještě asi 10 minut. Do hotové pěny posadíme pečené broskve a přizdobíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |23. řijna 2013
zkusíme Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
pavlinf |11. února 2013
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!