Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvový moučník

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(8 hlasů)
Ohodnotit recept
40× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Vejce s cukrem dáme do vyšší nádoby a našleháme - asi minutu. Zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zašleháme olej. Nalijeme na plech s pečícím papírem, stejnoměrně rozetřeme, dáme do předehřáté trouby na 180°C na prostřední mřížku, upečeme a necháme vychladnout.
  2. Mezitím si připravíme krém: Do hrnce dáme polovinu mléka a jak začne vařit přidáme pudingový prášek rozmíchaný ve zbytku mléka. Za stálého míchání uvaříme hustý puding. Necháme vychladit, občas promícháme. Máslo rozšleháme a po částech zašleháváme vychladlý puding. Máslo i puding musí mít stejnou teplotu, ať se krém nesrazí. Podle své chuti zašleháme cukr a aróma.
  3. Z vychladlého piškotu stáhneme škraloup a papír na pečení a rozetřeme po celé ploše připravený krém. Broskve ocedíme, nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na připravený piškot s krémem. Zalijeme vychladlou želatinou a necháme v chladnu ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájíme.
  4. Želatina: Šťávu z broskví odměříme a dolijeme vodou, tak abychom měli 1 litr tekutiny. Dáme do kastrolku, přidáme cukr podle své chuti a ohřejeme k bodu varu - nesmí vařit - jen aby byla horká. Sundáme z ohně, nasypeme 1 balíček želatiny a mícháme, až se rozpustí a tak to uděláme i se zbývajícími balíčky. Kastrólek dáme do studené vodní lázně a občas promícháme. Až začne želatina tuhnout ihned zalijeme na připravený piškot s broskvemi a necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jola |19. ledna 2013
vypadá moc hezky, ukládám Odpovědět
betka |18. ledna 2013
krásný moučník Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!