Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvový koláč - bezlepkový

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, 75g cukru, 1 sáčku vanilkového cukru, špetky soli, prdopeč, 1 vejce a 125g másla vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Broskve spaříme, oloupeme, vypeckujeme a pokapeme 2-3 lžícemi citronové šťávy. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta kruh (34cm), dáme ho do tukem vymazané a bezlepkovou strouhankou vysypané otevírací dortové formy (26cm) a okraj přitiskneme. Těsto několikrát propíchneme vidličkou. Zbylé máslo, cukr i vanilkový cukr utřeme se špetkou soli do pěny, přidáme žloutky, zašleháme tvaroh i citronovou kůru a vmícháme bezlepkový pudink. Přidáme tuhý sníh z bílků, na těsto rozetřeme asi 1 cm vrstvu tvarohového krému a na něj rozdělíme broskve řeznou plochou dolů. Potřeme zbytkem krému a pečeme při mírné teplotě asi 75 minut (ke konci můžeme přikrýt). Koláč uvolníme od okraje a necháme ve formě úplně vychladnout. Pak ho uvolníme, vyndáme, pocukrujeme a můžeme ozdobit meduňkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

najkuchtickalenka |21. dubna 2016
ukladam do oblubenych :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!