Staňte se našimi fanoušky na:

Brokolicový krém s vejcem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bokolici důkladně propláchneme a rozebereme na růžičky. Košťál, tvrdší konce růžiček a růžičky uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou brokolici hned zchladíme ve studené vodě s ledem. Na másle mírně zpěníme hladkou mouku, zalijeme ji vývarem z brokolice, přidáme bujon, košťál a část růžiček a 20 minut vaříme. Vejce vyklepneme opatrně do lžíce a vložíme je do horké osolené vody s octem. Voda se nesmí vařit! Vidličkou opatrně přetáhneme bílek přes žloutek ve chvíli, kdy začne tuhnout. Provařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí, pepřem a parmazánem a zjemníme smetanou. Rozdělíme ji do polévkových talířů nebo misek a doplníme zbylými vařenými růžičkami brokolice a zastřeným vejcem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!