Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborový špíz se smetanovosýrovou omáčkou

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle - brambora, paprika, cibule, slanina, cuketa, brambora.. a dokola, dokud není špejle plná zeleniny s brambory. Na pekáček kápneme trochu oleje nebo dáme kousek másla (tak dvě lžíce stačí) a špízy pokládáme na pekáč. Posypeme libovolným kořením, pokud máme raději lepší chuť. Můžeme použík kari, grilovací, papriku mletou, chilli, cokoliv (nebo také bez koření jen se solí ) a vložíme do vyhřáté trouby na 180° a cca 20 minut zapékáme. Omáčku ke špízům uděláme tak, že si na teflon pánvičku nalejeme potřebné množství smetany a necháme ji zahřát. Potom vložíme nastrouhaný sýr a taveňák, nastrouhaný česnek a necháme vše prohřát a roztát ve smetaně. Trošku přisolíme. Touto připravenou omáčkou poléváme připravené špízy dle chuti.Také lze dát do té sýrové omáčky nastrouhanou nivu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |24. května 2014
máme Odpovědět
Hana S |24. května 2014
špízy Odpovědět
Rena.KI |23. května 2014
dobré Odpovědět
Alma |17. dubna 2014
uloženo Odpovědět
tepito |4. května 2013
vyzkouším Odpovědět
roxana-zdena |17. března 2013
Zkouším dnes.... Odpovědět
slavuska |14. února 2013
mnam, bude zítra k obědu Odpovědět
hanik29|14. července 2014
pěkné,vyzkouším Odpovědět
Evka|29. června 2014
ukládám a určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!