Staňte se našimi fanoušky na:

Boží milosti - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr a špetku soli, rozdrobené máslo, žloutky, celé vejce, rumovou tresť, citronovou šťávu a kůru, zpracujeme tužší těsto. Propracováváme tak dlouho. až se na něm začnou tvořit puchýřky vzduchu. Vyválíme je na sílu stébla a vykrájíme různé tvary, které smažíme v rozpáleném tuku dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce a pak posypeme vanilkový cukrem. BOŽÍ MILOSTI NA FORMIČKU, JAK JE DĚLALA PRABABIČKA: 1/4l mléka, 2 vejce, 17 dkg polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr Ze surovin zamícháme těsto. Formičku na tyčce ponoříme do rozpáleného tuku a necháme zahřát. Pak namáčíme do těsta (to se musí na formičce udržet) a smažíme i s formičkou, po usmažení sklepneme pomocí nože dolů do vanilkového cukru, ve kterém vysmažený kousek obalíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!