Staňte se našimi fanoušky na:

Belgické vánoční poleno

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky utřeme s třetinou cukru a limetkovou kůrou do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Vmícháme do něj žloutkovou směs a mouku se solamylem a solí. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme 8-10 minut na 220°C. Plát překlopíme na vlhkou utěrku, druhou vlhkou utěrkou ho překryjeme a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s kakaem a rozpuštěnou čokoládou. V další nádobě ve vodní lázni utřeme vejce, žloutky a cukr. Nádobu vyndáme z lázně a dál třeme do vychladnutí. Přidáme máslovou hmotu a promícháme. Plát potřeme asi 2/3 krému a odřízneme z něj 10 cm široký proužek, který stočíme do dvou malých roládek a překrojíme je. Zbylý plát stočíme do rolády, potřeme ji zbylým krémem, vidličkou naznačíme kůru stromu a přidáme malé roládky (jako větve) potřené krémem. Roládek na větve můžeme udělat i víc, podle toho jak velké chceme mít poleno.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!