Staňte se našimi fanoušky na:

Belgický hovězí guláš na černém pivě

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky. Umyté, osušené maso nakrájíme na kostky. Maso lze použít hovězí zadní, falešná svíčková, nebo kližka. Na másle osmahneme pancettu a jakmile chytne barvu, vyjmeme ji z pánve. Ve vypečeném tuku zvolna orestujeme cibuli dozlatova. Potom k cibuli přidáme třtinový cukr a zkamarelizujeme. Cibuli přes sítko scedíme, mačkáme lžičkou, aby vytekl všechen tuk. Tuk i cibuli dáme stranou. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Mouku smícháme s pepřem a solí. Maso v ní obalíme se všech stran a na trošce olivového oleje osmahneme. Pomalu přidáváme tuk z cibule. Maso orestujeme a vyjmeme. Do hrnce, kde jsme orestovali maso, vlijeme ocet a po pár minutách černé pivo. Přivedeme k varu, barva bude pěkně hnědá. Přidáme tymián a bobkový list. Připravíme si pekáč. Dáme trochu hotové cibule, trochu masa a nakonec slaninu. Postupujeme do vyčerpání surovin. Podlijeme pivním vývarem. Namažeme chlebové plátky hořčicí a natřenou stranou přiložíme na maso. Pekáč přikryjeme dvojitou vrstvou alobalu a vložíme do předehřáté trouby. Guláš pečeme asi dvě hodiny. Guláš posypeme čerstvou petrželkou a podáváme. Dobrou chuť !

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Iness |3. června 2013
Nejen zajímavý, gulášek je výborný :-) Odpovědět
david.kruml.1 |2. června 2013
velice zajímavý recept Odpovědět
Aggie|6. června 2013
zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!