Staňte se našimi fanoušky na:

Belgický čokoládový kmen

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: Utřeme 6 žloutků s 30g cukru a citrónovou kůrou do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh. Vmícháme do něj žloutkovou směs a 60 g polohrubé mouky a škrobovou moučku se solí. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 8 - 10 minut na 220 °C. Plát překlopíme na vlhkou utěrku a druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout. Krém: Změklé máslo utřeme s kakaem a rozpuštěnou čokoládou. V další nádobě ve vodní lázni utřeme vejce, žloutky a 170 g cukru. Vyjmeme z lázně a dál třeme do vychladnutí. Přidáme hmotu z másla a kakaa a promícháme. Plát potřeme asi 2/3 krému a odřízneme z něj 10 cm široký proužek, který stočíme do dvou malých roládek a překrojíme je. Zbylý plát stočíme do rolády, potřeme zbývajícím krémem a vidličkou naznačíme kůru stromu a přidáme malé roládky jako větve.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Peggy89 |8. prosince 2013
vypadá dobře Odpovědět
Nicky|10. prosince 2013
mňam 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!