Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččiny Okáče a Vandrovnické buchétky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

OKÁČE Uděláme kvásek z 1/2l mléka, 15dkg cukru, 10g kvasnic, přidáme vejce, 3 žloutky, trochu soli, 25dkg tuku, dl oleje, 1/2kg polohrubé a 1/2kg hladké mouky. Vymísíme vláčné těsto a necháme nakynout, z vykynutého lžící vyhazujeme bochánky, roztáhneme je a dáme na ně tvarohovou náplň. Tvaroh dobře zabalíme a dáme na vymaštěný plech. Těsto rukou opatrně roztahujeme do stran. Nahoru dáme nastrouhaná jablka se skořicí a posypeme posýpkou, po upečení okraje pomastíme. BUCHÉTKY 1/4l mléka, 3dkg kvasnic, 10dkg krystalového cukru - ohřejeme a uděláme kvásek. Potom přidáme asi 1/2kg polohrubé mouky, 2 žloutky, 1/2 lžičky soli a 15 dkg rozpuštěného másla nebo sádla. Těsto vypracujeme vařečkou, zakryjeme utěrkou a necháme v teple kynout. Z těsta pak nabíráme stejně velké kousky a dáváme je na pomoučený vál. Tyto zploštíme rukou a doprostřed dáme nádivku, kterou jsme umíchali z mletého máku, povidel a trochy cukru. Buchétku zabalíme a klademe na pomaštěný plech každou ještě zvlášť pomastíme, aby se nelepily. Pečeme ve středně teplé troubě 20-30 minut. Upečené ještě pomastíme a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!