Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččiny trubičky s jablečným krémem

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
38× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Nejdříve si v troubě upečeme omytá celá jablka, ještě horká je prolisujeme a necháme vychladnout. 2. Listové těsto rozválíme na plát tlustý 1-2 mm a rádýlkem ho nakrájíme na proužky dlouhé asi 20 cm a široké asi 3 cm. Proužky navineme na kovové pečicí trubičky tak, aby se jejich okraje překrývaly asi 3-5 mm. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a trubičky pečeme ve vyhřáté troubě. Opatrně pak sundáme z kovu. 3. Z bílků ušleháme sníh a jakmile jasně zbělí, začneme postupně po lžících přidávat kryst. cukr. Na závěr přidáme prolisovaná jablka a sníh ještě prošleháme. Vzniklý krém musí být tuhý, nesmí téct. 4. Hotovým krémem naplníme vychladlé trubičky a posypeme je moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teniska|2. srpna 2013
vypadá to výborně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!