Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka s perníkovou náplní

Autor receptu: Doga (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. V hrnku zahřejeme mléko, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Rozehřejeme máslo. Hotový kvásek přilijeme k mouce, přidáme rozehřáté máslo a ostatní suroviny (vejce, cukr, sůl a kůru). Vypracujeme těsto, aby bylo vláčné.
  2. Těsto přikryjeme a necháme kynout. (asi 60 minut). Nameleme (nastrouháme) perníčky. Smícháme se všemi surovinami. Rozehřejeme máslo.
  3. Z vykynutého těsta vyválíme placku asi 30 x 40 cm. Pokapeme polovinou másla a poklademe rovnoměrně náplní. Pokapeme druhou polovinou másla. Zavineme jako roládu a vložíme do bábovkové formy. Necháme ještě 15 minut kynout.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 60 minut. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
  5. Marmeládu smícháme s vodou a rozehřejeme. Horkou marmeládou potřeme bábovku a necháme opět vychladnout Moučkový cukr smícháme s citronovou šťávou a potřeme bábovku. Posypeme nasekanými mandlemi a dáme naposledy vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Aggie|19. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!