Staňte se našimi fanoušky na:

Buchtičky dukátové

Autor receptu: Kris (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
92× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Ve vlažném mléce rozmícháme cukr, droždí, lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Směs vlijeme do mouky, dobře promícháme se žloutky a špetkou soli. Nakonec přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto jako na buchty. Těsto přikryjeme utěrkou a asi hodinu necháme kynout. Z vykynutého těsta vyválíme váleček, nakrájíme ho na špalíčky, ty namáčíme do tuku a skládáme do pekáče. Necháme chvíli kynout, pak je pokapeme tukem a upečeme. Buchtičky rozložíme na talíře a přelijeme horkým krémem.
  2. Krém: ¾ mléka 2 žloutky 1 vanilkový pudinkový prášek 2 lžíce cukru 1 vanilinový cukr 1 lžíce tuzemáku Z mléka, pudinku, cukru a vanilinového cukru uvaříme krém a po mírném ochlazení vmícháme žloutky nebo tuzemák, ale stačí i rumová tresť. Pokud buchtičky dáváme dětem, vynecháme tuzemák.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Aggie|3. června 2013
mňam Odpovědět
MAFIRA|6. května 2013
nedávno si je poručil přítel-nelitoval-bašta prodávají přímo na dukátové buchtičky-puding-je výborný-voní po rumu-vyzkoušeno!!!Hezky zhoustne. Odpovědět
Bettyzak|12. ledna 2013
Mé nejmilovanější jídlo! Jen bych dala trošku více rumu než jen jednu lžíci... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!