Staňte se našimi fanoušky na:

Anýzovo-třešňová zmrzlina

Autor receptu: T3r3z (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci přiveďte k varu mléko se smetanou, anýz, vanilkové aroma a na mírném plameni vařte do zhoustnutí. Stáhněte z ohně a dejte na několik minut stranou. Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem šlehačem do pěny, tak aby zesvětlaly. Potom přidejte teplou mléčnou směs a promíchejte. Vypláchněte hrnec nebo vemte nový a přes jemné síto do něj základ zmrzliny přelijte. Na malém plameni míchejte 8-10 minut, až směs začne houstnout a lepit se na vařečku. Stáhněte z ohně. Směs přelijte do nádob, uzavřete a dejte min. na 4 hodiny do mrazáku. Poté dejte obsah jedné nádoby do mixéru, promixujte do hladka, vmíchejte polovinu třešní, vraťte zpátky do nádoby a mrazte další 2 hodiny. To stejné udělejte se zbytkem zmrzliny - a máte hotovo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |5. března 2014
vyzkouším Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
Martinka |10. června 2013
1+ :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!