Staňte se našimi fanoušky na:

Angreštové víno

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • živná sůl
  • tekuté kvasinky
  • 1700 g cukr krupice
  • 2 l voda
  • zralý angrešt, 3 kg

Pracovní postup:

Recept na 5 litrů vína - sladší a silné, vyšší obsah alkoholu: 3 kg zralých angreštů rozmačkáme v kbelíku, posypeme 20 dkg cukru, přidáme trochu živné soli (pokud máme rozkvašené i jiné víno můžeme živnou sůl vynechat) a zalijeme 1 litrem vařící vody. Po vychladnutí vmícháme tekuté kvasinky nebo trochu kvasu z jiného kvasícího vína a necháme v zakrytém kbelíku kvasit 2-3 dny, denně promícháme. Pak kvas přecedíme přes plátno do demižonu, co nejvíce vymačkáme a přidáme vychlazený svařený roztok 500 g cukru v asi 1/3 litru vody, pořádně promíchám a to opakuji ještě po 5 dnech a pak ještě jednou po 5 dnech. Nebo si svařím najednou 1,5 kg cukru v 1 litru vody a přidávám po třetinách. Hrdlo přegumičkujeme mikrotenovým sáčkem. Po vykvašení ihned přetočíme do jiného demižonu a po cca 2 dnech můžeme plnit do lahví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!