Staňte se našimi fanoušky na:

Osúchy s domácím liptovským sýrem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brynzu rozmícháme se změklým máslem a tvarohem, přidáme zakysanou smetanu, ochutíme pepřem, mletou sladkou paprikou, trochou plnotučné hořčice a solí. Přidáme také cibuli nakrájenou nadrobno a dobře vymícháme. Misku s touto směsí uzaveme víčkem nebo potravinovou fólií a necháme nejméně 2 - 3 hodiny odležet v ledničce. Uvařené brambory oloupeme a vidličkou rozmělníme na kaši, přidáme krupici, mouku, vejce a sůl a vypracujeme tužší těsto. Z těsta děláme placky, které pečeme nasucho v troubě na plechu. Podáváme je horké nebo zastudena se sýrem jako výtečnou, zdravou a netradiční večeři či pikantní pohoštění pro všechny milovníky brynzy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!