Staňte se našimi fanoušky na:

Odpalované pusinky s pomerančovým krémem

Autor receptu: Jana Konečná (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Mléko smícháme s máslem a se špetkou soli a přivedeme k varu. Poté postupně přidáváme mouku. Těsto mícháme dohladka. Hotovo máme, když se těsto nelepí na stěnu hrnce. Poté přeneseme do mísy a necháme zchládnout. Do těsta přidáme prášek do pečiva a vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček a tvoříme s ním kolečka o průměru asi 3 cm. Pečeme dozlatova na 200 °C. Prvních 7 minut musí trouba zůstat zavřená, aby těsto nespadlo. Mezitím si připravíme krém: pomeranče vymačkáme a přidáme vodu tak, aby výsledná tekutina měla 400 ml. Přidáme cukr krupice a z této směsi a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem moučkou a pomerančovým likérem do pěny. Poté vmícháme i pomerančový pudink. Necháme aspoň 2 hodiny chladit v lednici. Poté upečené pusinky rozkrojíme a naplníme krémem. Přiklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!