Staňte se našimi fanoušky na:

Oblíbené muffiny

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PERNÍKOVÉ (asi 20 kousků) 280g hladké mouky, 160g cukr krupice, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vejce, 120ml rostlinného oleje, 120ml mléka, lžíce povidel, lžíce medu, 2 lžíce kakaa, vláčné vypeckované sušené švestky (nejlépe předem namočené do rumu nebo čaje), krystalový cukr Všechny ingredience, mimo švestek, promícháme v míse a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Do každého košíčku vlijeme trochu těsta, vložíme švestku a zalijeme zbylým těstem, asi do 2/3 výšky. Posypeme cukrem a pečeme asi 20 minut na 180°C, špejlí zkusíme jestli jsou propečené. Necháme chvíli chladnout ve formě a pak je vyklopíme na mřížku. Rada: Pokud nemáme po ruce papírové košíčky, vyložíme formu vystřiženými kolečky pečícího papíru - papír by měl přečnívat! LUČINOVÉ 300g polohr. mouky, 250g Lučiny, 200g změklého másla, 150g cukru moučky, 3 vejce, 40g kakaa, 100g strouhané čokolády, 1 prášek do pečiva, 3 čokoládové polevy, máslo na vymazání formy Jednu polevu rozehřejeme podle návodu, vylijeme na skleněnou podložku, rozetřeme a necháme ztuhnout. Pak škrabkou nebo plochým nožem seškrabujeme hoblinky. Bílky ušleháme na pevný sníh, máslo utřeme se žloutky, cukrem a čokoládou. Přidáme Lučinu, mouku s prdopeč, čokoládu a kakao, nakonec vmícháme sníh. Formičky vymažeme máslem a vyložíme papírovými košíčky, rozdělíme do nich těsto a pečeme asi 30-40 minut na 180°C (propečení zkusíme špejlí). Zbylé 2 polevy zahřejeme a nalijeme na hotové muffiny, nakonec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!