Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 66 - Drůbková polévka a Pilaf

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

POLÉVKA Z DRŮBKŮ 1/2kg kuřecích drobů, 200g mražené zeleniny, sůl, pepř, 1 lžíce polévkového koření, 2 lžíce nadrobno nasekané cibule, svazeček kerblíku, cibulová nať Očištěné a omyté drůbky krátce ve vodě oblanšírujeme, scedíme a dáme do 1,5 l čisté studené vody, vaříme asi hodinu. Vývar přecedíme dáme stranou, drůbky necháme na prkénku trochu vychladnout. Potom z krků obereme maso a ostatní drůbky překrájíme na menší kousky. Do vývaru přidáme zeleninu a asi 6 minut na mírném ohni povaříme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme a dochutíme polévkovým kořením. Hotovou na talířích posypeme cibulovou natí a kerblíkem. JEHNĚČÍ PILAF 1/2 kg jehněčího masa bez kosti, 80g tuku, 3 velké cibule, 2 lžíce ořechových jader, 350g rýže, sůl, mletý pepř, 60g rozinek, 1 velké rajče, vývar, petrželová nať Drobně nakrájené maso zpěníme na tuku, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Ořechy nakrájíme nadrobno a se spařenou rýží přidáme k masu. Osolíme, opepříme, přidáme propláchnuté rozinky, spařené oloupané a drobně nakrájené rajče, zalijeme vývarem (1 a 1/2 hrnku na 1 hrnek rýže). Pilaf dusíme na malém plamínku až maso a rýže změknou, Hotový sundáme z plotny a necháme 5 minut stát. Promícháme a nakypříme vidlicí. Na talíři posypeme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!