Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 46 - Krkonošské kyselo a sejkorky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KRKONOŠSKÉ KYSELO 1 sáček žitného kvásku, 1/4kg čerstvých hub, lžíce sádla, 1 cibule, 4 vejce, kmín, sůl, bylinky Houby nakrájíme , dáme do hrnce s vodou, přidáme kmín a uvedeme do varu, pak vmícháme chlebový kvásek. Na polovině sádla osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme k houbám. Na zbytku sádla připravíme míchaná vejce, rozdělíme do talířů a zalijeme polévkou, posypeme pažitkou nebo petrželkou. Do kysela můžeme přidat brambory. KRKONOŠSKÉ SEJKORKY 1kg brambor, 2 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, sůl, pepř, majoránka, česnek, tuk na smažení Polovinu oloupaných brambor nastrouháme nahrubo, druhou polovinu najemno. Smícháme v míse a rozklepneme k nim vajíčka, přisypeme mouku, pepř, asi lžíci rozemnuté majoránky a osolíme. Přidáme i prolisovaný česnek a promícháme. Na pánvi rozehřejeme tuk a lžící klademe malé hromádky těsta, ze kterých uděláme placičky a po obou stranách osmažíme dozlatova. Sejkorky necháme v ubrousku, aby se do něj nasákl tuk. Sejkorky můžeme péct i nasucho, jen na plátech kamen potřených špekem - tak je dělala moje babička. Dělala je i na sladko, posypané nastrouhaným perníkem a ořechy a pokapané medem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!