Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 4 - Květáková polévka a koprovka

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA 1 malý květák, 6 dkg tuku, 2 lžíce hl. mouky, sůl, pepř, 1,5 l vody Do bledé jíšky rozředěné vodou, osolené a povařené dáme květák rozebraný na růžičky. Košťál pokrájíme nadrobno. Vaříme až je květák měkký, ale ne rozvařený. Květákovou polévku při vaření nepřikrýváme, odstraníme tak ostrou pachuť, kterou jinak květákový vývar mívá. KOPROVKA 5 dkg másla, 2 lžíce hl. mouky, 1/2 l vody nebo vývaru, 2 lžíce sekaného kopru, 1 kysaná smetana, 1-2 lžíce octa, lžička cukru, sůl Vodou nebo vývarem rozředíme světlou jíšku, osolíme, povaříme, přilijeme rozkvedlanou smetanu. Podle chuti přikyselíme, nakonec do omáčky přihodíme kopr a hned odstavíme. Na talíř přidáme natvrdo vařená vejce. Příloha - knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!