Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocný salát s medem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mandle krátce spaříme v horké vodě a slupky pečlivě oloupeme. Pak mandle ostrým nožem jemně nasekáme na drobnější kousky. Med smícháme se šťávou vymačkanou z jednoho většího citronu, skořicí a asi dvě lžícemi rumu. Jablka a hrušky oloupeme, vykrojíme jaderníky a nakrájíme je na kousky. Volíme pevnější ovoce, přezrálé by v salátu nebylo tak chutné. Banány oloupeme, pokrájíme je na plátky a pak přidáme s hroznovým vínem a odstopkovanými jahodami k nakrájeným hruškám a jablkům. Ihned zalijeme připraveným nálevem z medu a citronu. Zabráníme tím rychlému zhnědnutí pokrájeného ovoce. Přidáme také oloupané a pokrájené kiwi. Směs dobře promícháme. Pomeranč okrájíme ostrým nožem až na dřeň a nad salátem (abychom ušetřili šťávu) z něj vykrájíme jednotlivé měsíčky tak, aby na nich nebyla blána. Vykrájené kousky pomeranče přidáme do salátu, zbylou kostru pomeranče do misky ještě vymačkáme. Salát promícháme a nakonec posypeme připravenými nasekanými mandlemi. Ovoce můžeme obměňovat podle sezony. Čím barevnější salát bude, tím lépe. Ozdobit jej můžeme například také plátkem karamboly, která tvoří hvězdičky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

geilens |3. března 2014
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!