Staňte se našimi fanoušky na:

Ovesná dobrůtka bez vajec

Autor receptu: janaskubal (26 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si ovesné vločky opražte dozlatova bez tuku, pak všechny sypké ingredience - mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, opražené vločky a prášek do pečiva smíchejte a do této směsi vlijte rozehřáté máslo v mléce. Konzistence by měla být spíše polořídká, 2/3 těsta nalijte do formy a zbylou část si smíchejte s 3 - 5 lžícemi jahodového džemu, toto těsto bude o něco řidší. Pak si 1 vaničku tvarohu smíchejte s vrchovatou lžící práškového cukru a trochou rumu nebo rumové příchuti. Takto vzniklou směs rozetřete na nalité spodní těsto, připravenou zbylou 1/3 těsta - jahodového nalijte na tvaroh. Poházejte rozkrájenými čerstvými jahodami a pokapejte džemem, posypte vločkami smíchanými s trochou práškového cukru a másla nebo klasickou drobenkou. Drobenka: hrubá mouka 5 lžic, cukr moučka 2 lžíce a cca lžíce nerozpuštěného másla Pečte při 190°C cca 45 minut do zlatova. Pokud budete mít širší formu, pak pečení bude kratší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janaskubal |27. dubna 2013
Vím, teď jsem jen rychle psala, všechno napravím. Děkuji Odpovědět
Sofii |27. dubna 2013
Jani, asi by bylo dobré do receptu dopsat, co se s tím dělá potom, co se koláč posype drobenkou. Začátečníci ve vaření by si mohli myslet, že se to potom už rovnou jí :-) Odpovědět
tvkjj|6. června 2013
Velmi lákavé :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!