Staňte se našimi fanoušky na:

Nejlepší maková bábovka

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 45 min.
Vaření: 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. V hrnci uvaříme vodu a nasypte do ní mák. Necháme ho přejít varem cca 5 minut a pak přikryjeme pokličkou, aby nabobtnal. Takto mák necháme přibližně 10 minut a poté jej přecedíme.
  2. Mezitím si vyšleháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Do této směsi přidáme nabobtnalý mák.
  3. V další nádobě smícháme mouku s prášek do pečiva. Bílky vyšleháme do tuhé pěny. Mouku přidáme do žloutkovo makové směsi a důkladně vymícháme ručním mixérem. Sníh zapracujte do směsi už jen vařečkou.
  4. Formu si vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vylijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30-40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!