Staňte se našimi fanoušky na:

Naše oblíbené pomazánky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TVAROHOVÁ S RUKOLOU 400g měkkého tvarohu, 3 lžíce bílého jogurtu, 1 malou salátovou okurku, sůl, mletý černý pepř, 1 cibulku s natí, 2 hrsti rukoly Vyšlehejte tvaroh s jogurtem, solí a trochou pepře na jemný krém. Oloupanou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky, rukolu nasekáme a s nakrájenou cibulí vmícháme do tvarohového krému. S VEJCI A PAPRIKAMI 2 lžíce olivového oleje, 8 plátků veky, 4 vejce, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce hustého jogurtu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 jarní cibulku, 2 kyselé okurky, barevné papriky, hrst klíčků, sůl a mletý pepř Plátky pečiva pokapeme olejem a opečeme dozlatova. Vejce uvařená natvrdo nasekáme a promícháme s majonézou, jogurtem, citronovou šťávou, nadrobno nakrájenými okurkami, bílou částí nasekané cibulky, solí a pepřem. Podáváme na opečené vece ozdobené plátkem vejce, klíčky, kostičkami paprik a cibulovou natí, Z PEČENÉ KACHNY 300g pečeného kachního masa, 100ml bílého suchého vína, 2 lžíce kachního sádla, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 cibuli s natí, 4 kyselé okurky, sůl a mletý pepř Z kachního skeletu obereme zbylé maso a umeleme nebo rozmixujeme najemno. Postupně přiléváme víno a rozpuštěné kachní sádlo, šleháme do jemné pěny. Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a pořádně promícháme. Podáváme s nakrájenopu cibulkou a okurkami. S PAŽITKOU: 200g lučiny, 200g pomazánkového másla, 1 malou cibuli, 1 svazek pažitky, sůl a mletý pepř Promíchejte lučinu, pomazánkové máslo, jemně nakrájenou cibuli a pažitku. osolte a opepřete, promíchejte. Pažitku můžete nahradit jinými bylinkami, a můžete ji ochutit křenem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |30. ledna 2015
1+++ Odpovědět
Estrella |25. listopadu 2014
like Odpovědět
Jana 9|11. března 2015
pomazánek není nikdy dost,ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!