Staňte se našimi fanoušky na:

Nádivka mandlová - dia 99g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žemle (housky) nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je mlékem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, máslo vyšleháme do pěny a po jednom vešleháme žloutky. 1 lžíci mandlových lupínků ponecháme stranou a zbytek vmícháme s máslovou hmotou k navlhčeným žemlím. Zlehka promícháme společně s najemno nasekanou petrželkou, špetkou muškátového květu a solí. Nakonec po lžících vmícháme sníh. Nádivku rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, vrch posypeme lupínky a pečeme 35-40 minut při 170°.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |13. července 2013
chutné Odpovědět
martinnatr |13. července 2013
uložím Odpovědět
wieruska |12. července 2013
dobré Odpovědět
K.Vladka|7. dubna 2017
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!