Staňte se našimi fanoušky na:

Nádivka kuřecí - dia 101g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rohlíky a plátky chleba bez kůrek nakrájíme na kostičky a opečeme je nasucho v troubě dozlatova. Vychladlé pečivo zvlhčíme vývarem a necháme krátce nasáknout. Pórek nakrájíme a orestujeme na lžíci másla až zesklovatí, přidáme k pečivu společně s masem nakrájeným na kostičky, nakrájenou šunkou a částí nasekané pažitky. 2 bílky se špetkou soli vyšeháme do tuhého sněhu. Zbylá vejce a žloutky prošleháme se solí, muškátovým oříškem a pepřem a vmícháme je do směsi pečiva a masa. Zlehka po částech do hmoty vmícháme sníh a připravenou nádivku rozetřeme na dno vymazaného a vysypaného pekáčku. Vrch poklademe kousky zbylého másla a nádivku pečeme 40-45 minut při 175°. Nádivku nakrájíme na porce a posypeme pažitkou - může být horká i studená.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |13. července 2013
uložím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!