Staňte se našimi fanoušky na:

Nadívaný bažant

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Šalotky, žampiony a celer nasekáme na jemno. 2) Bílé zelí podusíme a přidáme k surovinám z bodu 1. 3) K tomu přidáme nasekané ořechy, hrozny, sůl a pepř. Vznikla nám tak nádivka. 4) Bažanta omyjeme a osušíme. Vnitřek naplníme nádivkou, zvenku osolíme, opepříme, poklademe bobkovými listy a obalíme slaninou. Dáme do pekáče, kam přidáme i zbytek nádivky. Posypeme drceným hřebíčkem. 5) Pečeme 45 - 60 minut na 180 °C. 6) V průběhu pečení podléváme sektem. 7) Po upečení sundáme slaninu a naporcujeme. Podáváme například se šťouchanými brambory, do kterých jsme mohli přidat i slaninu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |5. listopadu 2014
Bažanty mám velmi ráda – mladý samec váží až 1300 g, jejich maso je takové mírně aromatické, hrubě vláknité ale libové. Odpovědět
piškot |4. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
objev |4. listopadu 2014
Bažant původem pochází z Asie, ale vyskytuje se po celém světě. Lovecká sezóna je 16.10. - 31.12., takže v tomto období můžeme narazit na nejčerstvější bažantí maso. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!