Staňte se našimi fanoušky na:

Mramorová bábovka

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky vyšleháme šlehačem, postupně přidáme cukr, změklé máslo a vlažné mléko. Přidáme strouhanou citronovou kůru, mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na třetiny. Jednu obarvíme kakaem a dvě třetiny necháme světlé. Do vymazané a vysypané formy nalijeme světlé těsto, potom tmavé a opět světlé. Bábovku v předehřáté troubě pečeme asi 40 minut na 180°C. Ke konci pečení teplotu snížíme. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a ještě chvíli necháme ve formě. Potom vyklopíme na tác, pocukrujeme a necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |2. března 2013
mňam :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!