Staňte se našimi fanoušky na:

Krtkův dort s banány a jahodami

Autor receptu: lindi (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ušleháme 3 bílky do tuha a odložíme stranou. Poté začneme šlehat 3 žloutky se 100 g moučkového cukru, přidáme 100 ml oleje a lžíci rumu. V jedné misce smísíme 180 g polohrubé mouky (je možno použít i špaldovou a pšeničnouv poměru 1:1) s 1 balením kypřícího prášku a 2 lžícemi kakaa a tuto směs na střídačku se 125 ml mléka vmícháváme k hmotě z cukru, žloutků a oleje. Nakonec jemně vmícháme již dříve připravený sníh z bílků a těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy (průměr ca 24 cm). Pečeme při 175 stupních (elektrická trouba) cca 30 minut. Po ochlazení korpusu po obvodu vyřežeme nožem kruh a lžící vydlabeme horní část tak, aby na spodu stále zůstala vrstva těsta. Vydlabanou hmotu rozdrobíme a odložíme na později. Do takto připraveného korpusu naskládáme banány nebo jahody a nebo i obojí a překryjeme náplní, kterou jsme si připravili vyšleháním šlehačky se ztužovačem, ke které jsem přidali zakysanou smetanu, 40 g moučkového cukru a na jemno nakrájenou čokoládu (hořkou či mléčnou dle libosti). Z nápně vytvoříme kupoli, kterou posypeme rozdrobnným těstem. Dort dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do lednice, nejlíp chutná na druhý den, až se všechny chutě jrásně spojí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |31. řijna 2014
mňam :-) 1++ Odpovědět
Jindriska8 |20. září 2014
Máme rádi! Odpovědět
betka |26. února 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!