Staňte se našimi fanoušky na:

Moučník s kokosem a mandarinkami

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 1 vejce 100 ml cukru krystal 100 ml oleje 100 ml mléka 125 g tvarohu ve fólii 1 kypřící prášek do pečiva 450 ml polohrubé mouky Kokosová náplň: 250 ml kokosu 3 žloutky 100 ml moučkového cukru 400 g zakysané smetany Kokosový sníh: 250 ml kokosu 3 bílky 200 ml cukru krystal 1 lžíce kukuřičného škrobu 2 mandarinkové kompoty Formu 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mandarinkové kompoty otevřeme a obsah dáme okapat na síto. KOKOSOVÁ NÁPLŇ - Žloutky s cukrem krátce našleháme, vmícháme zakysanou smetanu a poté kokos. KOKOSOVÝ SNÍH - nejprve si kokos promícháme s kukuřičným škrobem. Do mísy na šlehání dáme bílky, vyšleháme je a zašleháme cukr. Přidáme kokos promíchaný se škrobem a vařečkou vmícháme do sněhu. TĚSTO - celé vejce našleháme s cukrem, poté přidáme tvaroh. Dále vařečkou střídavě přidáváme olej, mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vznikne velmi husté těsto, které rovnoměrně rozetřeme do formy na pečení. Na těsto rozetřeme kokosovou náplň, rozložíme všechny mandarinky z obou kompotů a mírně je zatlačíme prstem do náplně. Povrch moučníku potřeme kokosovým sněhem. Vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme asi 30 minut. Před krájením necháme moučník zcela vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jobovab |15. září 2013
dobré Odpovědět
ladunka |14. září 2013
může být dobrý a vyzkouším Odpovědět
E- |13. září 2013
1******************** Odpovědět
josifek |13. září 2013
zkusím Odpovědět
b* |13. září 2013
like Odpovědět
tepito |13. září 2013
vypadá dobře Odpovědět
Anna1960 |12. září 2013
vyzkouším Odpovědět
kuchticek |12. září 2013
fajn Odpovědět
daramacho |12. září 2013
dobré Odpovědět
pes |12. září 2013
famózní-nechám se pozvat Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!