Staňte se našimi fanoušky na:

Mleté maso na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KARBANÁTKY PLNĚNÉ SÝREM 600 g vepřového a hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, sůl, mletý černý pepř, trochu mleté papriky, strouhanka na zahuštění, 8 malých trojúhelníčků taveného sýra, 3 lžíce hladké mouky, olej Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mleté maso dáme do mísy, přidáme cibuli a vejce, sůl, pepř a papriku. Všechno promícháme a zahustíme strouhankou. Z připravené směsi uděláme navlhčenýma rukama 8 placiček, do každé zabalíme trojúhelníček sýra, pak karbanátky obalíme v mouce a z obou stran opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Nakonec je necháme okapat na papírovém ubrousku. Jako příloha je vhodná bramborová kaše a dušená zelenina. DĚDEČKOVO ČEVAPČIČI 600 g mletého hovězího, vepřového a skopového (či jehněčího) masa, 1 cibule, sůl, mletý černý pepř, asi 50 ml minerální vody, olej podle potřeby Všechno jemně umleté maso smícháme, cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a se solí, pepřem a minerálkou přidáme k masu. Hmotu prohněteme a necháme v chladu odpočinout. Z odleželého masa uděláme navlhčenýma rukama válečky a čevapčiči opečeme dozlatova - buď na rozehřátém grilu nebo v pánvi na rozpáleném oleji. Vhodná příloha jsou brambory nebo pečivo. ŘEZY S BRAMBOROVÝM SALÁTEM 2 cibule, 3 stroužky česneku, rostlinný olej, 1 kg mletého vepřového masa, 4 plátky toastového chleba, 100 g sušených rajčat v oleji, 1 vejce, 1 lžíci sušeného tymiánu, sůl, mletý černý pepř, 200 g cherry rajčátek Cibule s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme a pánev odstavíme. Do mísy dáme mleté maso, přidáme na kostičky nakrájený toastový chléb, nadrobno pokrájená rajčata, směs z pánve, vejce a tymián. Osolíme, opepříme a pořádně prohněteme. Pekáček vytřeme olejem a naplníme připravenou směsí, povrch uhladíme a pečeme asi 30 minut na 200°C, pak poklademe rajčátka a ještě na asi 10 minut vrátíme do trouby. Bramborový salát: 1 kg brambor A nebo B, 1 velkou červenou cibuli, 1/2 svazku jarní cibulky, 200 g pečené papriky v oleji, 100 g zelených oliv, olivový olej, jablečný ocet, sůl, mletý černý pepř Brambory uvaříme doměkka, slijeme je, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, jarní cibulky nasekáme nadrobno, pečené papriky nakrájíme na kousky a z oliv slijeme nálev. Brambory, cibuli, cibulky, papriky a olivy nasypeme do mísy, zakapeme olejem a octem, osolíme, opepříme a promícháme. Salát necháme v lednici proležet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |13. září 2016
1+++ Odpovědět
Polda |11. dubna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!